Infraroodsauna

Wat is nu precies een Infraroodsauna?

Warmte wordt overgedragen via direct contact, via straling of via een tussenmedium, zoals water, lucht ect. De ‘gewone’ sauna werkt via het tussenmedium lucht, immers, de kachel in de sauna verwarmt de lucht en de lucht verwarmt de mensen en de wanden in de cabine. Infrarood werkt met het principe van straling.

Infrarood zorgt voor een weldadige en veilige stralingswarmte die diep in het lichaam doordringt. Het is dat deel van het zonnespectrum, waaraan een geneeskrachtige werking op weefsels en organen wordt toegeschreven.

Infrarood heeft een bijzonder heilzame werking op bijv.
spier- en gewrichtspijnen. Bovendien wordt de doorbloeding gestimuleerd. De activiteiten van virussen- zoals griep- worden afgeremd. Bij sporters werkt infraroodwarmte uitstekend bij blessures en als warming-up.

In de cabine word het niet warmer dan 50-70 °C.
Het overgrote deel van de straling zet zich rechtstreeks om in lichaamswarmte,waardoor u gaat transpireren. Het is dus niet zo dat de omgevingstemperatuur u aan het zweten brengt, zoals bij de normale sauna.

Het gevolg is dat allerlei schadelijke stoffen, zoals alcohol, nicotine en cholesterol - die zich in de onderhuid bevinden - door het lichaam wordt afgestoten. Hiermee verdwijnt ook vet,zodat een regelmatig infraroodsauna tevens een effectieve methode is om af te slanken.

favicon

Door het transpireren ontstaat een grondige reiniging van de huid, waarbij droge (dode) huidcellen worden afgevoerd, met als resultaat een heerlijk zacht en fris aanvoelende huid.

Daarna nog een zonnebankje, massage, schoonheidsbehandeling of manicure en u voelt zich herboren!

(De infraroodsauna is voor max. 4 personen van 1 groep te reserveren voor een half of een heel uur! Vraag naar de prijzen!)